0

Vokietijos mokslininkai įspėja, kad jautienos kepsnys gali sukelti gaubtinės žarnos vėžį. Ilgametis Vokietijos vėžio tyrimų centro darbuotojas, Nobelio premijos laureatas Haraldas zur Hauzenas mano, kad nepilnai kepto jautienos kepsnio mėgėjams gali tekti gydyti piktybinį naviką.

„Šiuo metu labai madinga valgyti ant grotelių vidutiniškai keptą jautienos kepsnį. Tačiau jo viduje temperatūra tesiekia 60 laipsnių. Atlikęs tyrimus su Žmogaus papilomos virusu (ŽPV), galiu teigti, kad šis virusas išlieka temperatūroje iki 80 laipsnių.

Taigi vėžį sukeliantys virusai gali išlikti nepakankamai iškepusioje mėsoje ir patekti į žmogaus organizmą. Taip pat labai tikėtina, kad virusas, patekęs į žmogaus organizmą, gali sukelti ląstelių mutacijas ir vėžį“, - Vokietijos spaudai teigė H. zur Hausenas. Pasak mokslininko, jo jau seniai nevilioja tokie įmantrūs žalios mėsos ir žuvies patiekalai kaip karpačo ar suši.

Ryšį tarp Žmogaus papilomos viruso (ŽPV) ir gimdos kaklelio vėžio atradęs ir tyrinėjęs H. zur Hauzenas buvo pirmasis, paskelbęs tyrimus, kurie atskleidė, kaip galima įveikti vieną iš dažniausiai pasitaikančių moterų onkologinių ligų - gimdos kaklelio vėžį.

 

Šaltinis: http://www.spiegel.de/

 

Rašyti komentarą


Security code  

2019 m. lapkričio 17 d., Sekmadienis