0

liaudies medicina 69568240Žmonės tapo sintetinių vaistų ir maisto papildų vergais ir nepelnytai pamiršo nuo senovės vartojamas žoles. Tačiau ir jas reikia vartoti tik pasitarus su specialistais, nes savigydos rezultatai gali būti pražūtingi.

Į Vilniaus universiteto Onkologijos institute dirbantį fitoterapeutą Juozą Ruolią kreipiasi daugybė ligonių. Profesorius padeda jiems sudarydamas žolių mišinius kiekvienam asmeniškai. J. Ruolia pasakoja apie stebuklingas žolių galias ir vėžio prevenciją. 

Kas atsitinka, jeigu žmonės gydosi patys?

Savigydos rezultatai dažnai būna pražūtingi. Žmonės, gerdami visokių papildų ir žolių – sidabražolių, ugniažolių, musmirių, uždelsia, kol vėžys ar kita liga išplinta. Jokių vaistažolių nuo pirminio vėžio nėra. Nesupaprastinkime ligų. Be gydytojų apžiūros nesiimkime gydyti skrandžio uždegimo, opaligės, kiaušidžių uždegimo ir kitų. Pastebima keista tendencija - vaistažolės tapo populiarios, bet žmonės jas vartoja neatsižvelgdami nei į vaistininkų, nei į gydytojų patarimus. Pasiskaitę vieną kitą knygą jie ima gydytis, kol opaligės, uždegimai komplikuojasi, virusai išplinta. Šalia pagrindinių vaistų kaip papildomą priemonę galima naudoti vaistažoles. Jos tampa nepamainomos baigus radikalų gydymą, kad liga nesikartotų.

arbata.jpg

Kaip plikyti žoles?

Žoles geriausia plikyti šaltinio arba stalo vandeniu. Vanduo iš čiaupo – ne toks geras. Yra rajonų, kur vanduo ne jonizuojamas, o dezinfekuojamas chloru. Vandenį iš čiaupo svarbu užvirinti metaliniame ar stikliniame virdulyje, o ne elektriniame, pagamintame iš plastiko Kinijoje ar Korėjoje. Kaitinama plastmasė tirpsta ir išskiria žalingų medžiagų.

Kaip laikyti vaistažoles?

Vaistažoles reikia laikyti tik popieriniuose maišeliuose, o ne aklinuose stiklainiuose ar metalo dėžutėse, nes kaipmat čia užsiveisia grybelių. Šiems nereikia deguonies, todėl jie veši ir uždaruose induose.

Tada su vaistažolėmis žmogus gauna nemažą kiekį toksinų – grybelio nuodo. Galbūt tai bus paskutinis lašas, kuris sukels vėžio procesus. Taip pat patarčiau nevalgyti apipuvusių obuolių, kriaušių ar kitų vaisių. Išpjaustymas negelbėja. Pavojingas ne tiek pats puvinys, kiek pražūtingos ir nuodingos akiai nematomos medžiagos. Atrodo, pusė obuolio liko sveika. Tačiau taip nėra – obuolį būtinai išmeskite. Vaisiai ir daržovės gausiai tręšiamos azoto trąšomis, todėl jos greitai pūva. O žmonės, išpjaustę sužalotus vaisius, verda kompotus ar spaudžia sultis – tai lygu savižudybei.

Ar patariate gerti vaisių ir daržovių sultis?

Jei gamta sukūrė obuolį ar apelsiną vientisą, kodėl žmogus tyčiojasi iš gamtos jį spausdamas? Išmeta naudingus pektinus, ląstelieną, o išgeria tik vitaminais gardintą jų vandenį. Kodėl einame prieš gamtą? Dėl tinginystės, puikybės ar kvailumo? Kur kas sveikiau valgyti visą vaisių. Fiziologų apskaičiuota, kad mūsų audiniai ir organai per valandą vitaminų ir fermentų iš sulčių pasisavina tik tiek, kiek jų yra viename gurkšnyje. Sergantiesiems vėžiu nepatarčiau jų gerti daugiau nei gurkšnį per valandą. Jei išgėrėme kur kas daugiau, organizmui, o kartu vėžio ląstelėms, sudarėme palankias sąlygas vystytis. Kopūstų sultyse yra vitamino U, kuris pagreitina skrandžio gleivinės atsikūrimą. Jos tinka sergantiesiems opalige.

Ką daryti, kad vėžio ląstelės nesidaugintų?

Reikėtų organizme palaikyti šarminę terpę. Mat pašarmėjusiame organizme nėra sąlygų susidaryti vėžiui, sumažėja galimybė atsinaujinti buvusiam vėžiui.

Vaistinėje nusipirkite lakmuso popierėlių ir pasidarykite šlapimo testą – pasižiūrėti savo pH. Būtų gerai, kad per 50 metų amžiaus žmonėms šlapimo pH vidurkis siektų 6,6. Ką daryti, jei pH yra mažesnis? Gerkite vandenį. Užtenka litro per dieną, pernelyg daug vandens gerti nepatartina, nes labai atskiedžiame fermentus ir nebelieka kuo virškinti maisto. Tiksliau, vandens reikia tiek, kad palaikytume tą minėtą reikiamą pH. Jei vanduo nepadeda, yra kitas būdas padidinti pH. Organinės rūgštys, esančios citrinoje, labai šarmina organizmą - ir tai yra vėžio prevencija. Sumalkite mėsmale citrinas ir sumaišykite su medumi. Beje, prieš tai citrinas gerokai pašveiskite su soda ir vandeniu, pamirkykite sodos vandenyje, nes jos gausiai nupurkštos herbicidais. Kasdien išgerkite keletą šaukštų šio mišinio.

Kokį maistą patartumėte valgyti?

food salad healthy vegetables

Rytų šalyse beveik nėra žarnyno, krūtų ar genitalijų vėžio, nes ten valgo taip: trys dalys daržovių ir viena dalis mėsos. O pas mus atvirkščiai - daržovių tik pėdsakai. Dominuoja mėsa ir miltiniai patiekalai ir namie, ir restoranuose. Taip aliname organizmą ir skatiname jo destrukciją. Išmetame apelsino ląstelieną, o ryjame chemiškai rūkytą dešrą nė nenulupę odos - su visais kancerogenais. Visos mėsos yra išmirkytos chemikaluose – rūkymo kvapas ir skonis tik imituojamas chemikalais. Jei nėra daržovių, vargšės kepenys vargsta nelygioje kovoje su kepsniais. 

Tada kasomės pakaušį – iš kur atsirado vėžys. Nes buvome kurti ir akli. Sveika yra valgyti porėtą maistą. Prie kepsnio geriau valgyti kietesnę augalinę ląstelieną - agurkų, česnako, arbūzo, pomidorų. Maistą reikia gerai sukramtyti. Daug važinėjantieji, neturintieji sąlygų sveikai maitintis kenčia nuo skrandžio erozijos, opų. Todėl patarčiau valgyti avokadų. Juose esančios medžiagos labai saugo gleivinę. Jie tinka su bet kokiu sumuštiniu. Suvalgyto maisto virškinimui užtikrinti svarbu reikiamas skrandžio sulčių, tulžies rūgščių kiekis. Šį darbą atlieka kartumynai, esantys kiaulpienėse, pelynuose, puplaiškiuose. Anglijos karalienės dvaras turi sulčių vartojimo tradicijas – darosi kiaulpienių sulčių. 

Ar vėžio prevencijai patariate vartoti antioksidantus? 

Medžiagų apykaitos proceso metu organizme susidaro laisvųjų radikalų – organinės kilmės medžiagų, pusiau angliavandenių, pusiau riebalų, vandenilio, deguonies darinių be vieno elektrodo. Jie lekia į kitus audinius, ląstelių membranas ir iš ten „pavagia“ po elektrodą. Taip lieka „skylučių“, kurias užima trombocitai ar cholesterolio dariniai. Puiki priemonė laisviesiems radikalams naikinti – svogūnai, jų laiškai, petražolės, salierai, gelsvės, mairūnai, visos ankštinės daržovės, topinambai. Topinambuose yra puikių antioksidantų. Geras antioksidantas yra alyvų aliejuje keptos morkos, nes taip organizmas geriau pasisavina karotenoidus. Rytų Azijos šalyse vėžio profilaktikai vartojamas lydytas sviestas. Jei riejatės, nervinatės, negeriate vandens, rūkote kas dvi valandas, jei valgote mėsą be daržovių, jei imunitetas silpnas – užkemšate organizmą, todėl vakare reikėtų išgerti aspirino ar vitamino, kad paskystintų kraują. 

Kiaulpienių sultys

Pražydusias kiaulpienes reikia sumalti mėsmale ir užpilti lygiomis dalimis degtine. Gerti 1 šaukštą prieš valgį.

 

Loreta Glebavičiūtė, „Valstiečių laikraštis" 

 

Skaitykite daugiau:

Augalai gydo

Maitinkitės sveikai



Rašyti komentarą


Security code  

2024 m. spalio 13 d., Sekmadienis