0


drink lunch glass blur mediumNatūralu, kad artėjant šventėms, šis klausimas išlieka aktualus daugeliui žmonių, kuriems atliekama chemoterapija. Tačiau, kaip ir dėl daugelio kitų Jūms rūpimų dalykų, susijusių su gydymo eiga ir tai, kaip ji keičia Jūsų gyvenimą, rekomenduojame pasitarti su gydytoju. Jis geriausiai žino Jūsų organizmo galimybes ir yra susipažinęs su Jums skiriamais vaistais.

Įvertinęs Jūsų organizmo būklę, gydytojas patars, ar šiuo metu saugu vartoti alkoholį. Dažniausiai saikingas alkoholio vartojimas chemoterapijos vaistams įtakos neturi, tačiau yra keletas medikamentų, kurie sąveikaudami su alkoholiu, gali sukelti nepageidaujamas reakcijas arba sumažinti vaistų veiksmingumą. Nepamirškite ir to, kokius vaistus vartojate šalia chemoterapijos, ar vartojate vaistus skausmui malšinti, miego kokybei pagerinti, vaistus pykinimui sumažinti ir t. t. Vartojant šiuos vaistus, alkoholio gerti negalima.

Alkoholis pasižymi ir dehitratuojamuoju poveikiu. Dehidratacija yra vandens ar skysčio netekimas iš žmogaus organizmo. Jei atliekama chemoterapija, Jums jau ir taip padidėja rizika dėl dehidratacijos. Pykinimas, vėmimas ir viduriavimas yra dažnai pasireiškiantys chemoterapijos šalutiniai reiškiniai tiesiogiai įtakojantys skysčių netekimą, taigi alkoholio vartoti nepatariama.

Reikėtų atsižvelgti ir į tai, kad alkoholis veikia kepenis. Chemoterapijos metu, Jūsų kepenys apkrautos toksinų šalinimo procesais, todėl alkoholis gali neigiamai įtakoti kepenų gebėjimą veiksmingai pašalinti toksinus. Jūsų gydytojas šiuo atveju siūlys Jums vengti alkoholio ir saugoti kepenis nuo pažeidimų.

Supraskite, kad alkoholio vartoti Jūsų niekas neskatins, ypač šiuo Jums sunkiu metu. Tačiau kai kada gydytojas gali leisti saikingai išgerti raudono vyno taurę. Kartais tai padeda paskatinti prapuolusį apetitą ar padėti nusiraminti. Žinoma, tokios rekomendacijos galimos tik tada, kada gydytojas įvertina Jūsų papildomai vartojamus preparatus ir Jūsų bendrą savijautą.

Jei kenčiate nuo alkoholizmo, labai svarbu, kad Jūsų gydytojas apie tai sužinotų. Alkoholizmas gali sukelti rimtas pasekmes ir kenkia gydymui. Pasistenkite visais įmanomais būdais kovoti su alkoholizmu ir susitelkite ties vėžio gydymu.

 

Parengta pagal Cancer.about informaciją

 

Skaitykite daugiau:


Gydytojai pataria

Ar galiu gerti energetinius gėrimus?

Raudonas vynas atskleidė mokslininkams paslaptį, kaip gydyti vėžį

Kaip įveikti nuovargį

Chemoterapijos šalutinis poveikis ir lytinis gyvenimas

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

2024 m. kovo 19 d., Antradienis