0

Limfoma arba limfmazgių vėžys - tai dažniausia kraujo vėžio rūšiai priskiriama vėžio forma. Apie 90 proc. ligos atvejų išgydoma.

Limfoma pirmiausia pažeidžia limfmazgius, tačiau vėliau gali išplisti į kitus organus. Limfomos skirstomos į Hodžkino ir ne Hodžkino limfomas.

 

Simptomai:

 

1. Padidėję kaklo, pažastų ir kirkšnių limfmazgiai

Padidėję kaklo, pažastų ar kirkšnių limfmazgiai - dažniausiai būna vienintelis limfomos požymis. Tačiau apčiuopę padidėjusius mazgelius, neišsigąskite. Jie nebūtinai reiškia, kad susirgote limfoma. Atlikus tyrimus, Jus išsamiai informuos gydytojas, sergate limfoma, ar ne.

 

2. Staigus svorio mažėjimas

Tai, kad sergate limfoma, gali byloti ir dėl neaiškių priežasčių staigus svorio netekimas.

 

3. Karščiavimas

Dažniausiai gydytojai karščiavimą sieja su infekcija, bet ne su padidėjusiais limfmazgiais. Dėl šios priežasties limfoma sunkiai nustatoma ankstyvojoje stadijoje. Todėl pakilus temperatūrai, gydytojui priminkite, kad apžiūrėtų Jūsų limfmazgius.

 

4. Gausus prakaitavimas naktį

Nenumokite ranka į šį varginantį simptomą! Būtinai apie tai praneškite savo šeimos gydytojui.

 

5. Viso kūno niežėjimas

Kūno niežėjimas susijęs su tuo, kad daugindamosios limfomos ląstelės išskiria tam tikras medžiagas.

 

6. Apetito stoka

Jeigu dėl apetito stokos netekote 10 proc. kūno svorio, tai gali būti ženklas, kad sergate limfoma. Nedelskite ir kreipkitės į gydytoją!

 

7. Silpnumo jausmas

Bendras silpnumas atsiranda tada, kad dauginasi vėžio ląstelės. Jos pasiima iš Jūsų organizmo daugiau energijos, todėl jaučiate silpnumą.

 

8. Dusulys

Limfoma gali sukelti tokius simptomus kaip dusulys. Taip pat gali atsirasti galvos, pilvo ar skrandžio skausmai.

 

ŽIV sergantys pacientai dažniausiai iš visų limfomos formų suserga ne Hodžkino limfoma, kuri pasireiškia vėlyvojoje ŽIV stadijoje. Simptomai: odoje ir burnos ertmėje atsiranda kraujuojančios opos. Gydymas - labai sudėtingas, naudojama chemoterapija, spindulinė terapija ir kt gydymo būdai.

 

Grįžti

 

 

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis