2

Vanduo turi puikią savybę – kaupti informaciją, todėl ne veltui sakoma, kad vanduo – gyvas. Jis perduoda organizmo ląstelėms maistingąsias medžiagas, mikroelementus ir deguonį, dalyvauja mūsų organizmo valymosi procese. Vanduo šalina iš ląstelių toksinus, stabdo senėjimo procesus. Ir tikrai ne veltui senovėje žmonės taip garbino vandenį. Ne vienoje tautoje vanduo buvo laikytas pagrindiniu gyvybės šaltiniu. Deja, šiandien daugelis nebegeria gryno vandens. Jį pakeitė kiti gėrimai: sultys, kava, gazuoti gėrimai... Tačiau organizmo ląstelių apsivalymui švarus vanduo yra tiesiog būtinas!

waves close up view circle drop of water mediumGeriant gazuotus nealkoholinius gėrimus, kurių pH (rūgščių ir šarmų pusiausvyra) dažniausiai yra nuo 2,2 iki 2,5 (labai rūgštu), tokio gėrimo stiklinei neutralizuoti reikia išgerti daugiau kaip 20 stiklinių vandens, kurio pH būtų apie 8. Mokslininkai nustatė, kad geriant vandenį organizmas valosi, o negeriant vandens sutrinka organizmo funkcijos ir žmogus suserga. Jau seniai įsigalėjęs klaidingas stereotipas, kad gerti reikia tada, kai jaučiame troškulį.

Tačiau tada, kai jaučiamės ištroškę, jau organizmas yra netekęs daug skysčių. Medikų teigimu per dieną reikėtų išgerti ne mažiau 1,5-2 l vandens. Tie žmonės, kurie neišgeria pakankamai vandens, klaidingai supranta savo organizmo signalus - jie pradeda jausti alkį ir vietoj gėrimo jie renkasi valgymą. Dažni persivalgymai būtent ir yra vandens trūkumo organizme priežastis.

 

Įveikligą.lt informacija

 

Grįžti

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

Komentara  

#2 gediminas 2013-03-24
as vartoju sarmini vandeni.dar neseniai,gal kas jau jaucia efekta?
Quote
#1 Jonas 2011-02-15
Naudojau daug vandens,užkrauto REIKI energija,nes jis priima informaciją...blogą taip pat. www.reiki.teisingas gyvenimas.lt
Quote
2024 m. kovo 19 d., Antradienis