1

Liaudies išmintis teigia: „Vėžys bijo raudonos spalvos!“. Nežinia, kaip ši mintis išplito po visą pasaulį, tačiau daugelyje liaudies medicinos receptų teigiama, kad valgyti raudonos spalvos produktus, dėvėti raudoną aprangą ir būti raudonoje patalpoje yra sveika tiems, kas gydosi vėžį arba nenori susirgti.

Liaudies medicina rekomenduoja burokėlių sultis

A. A. Mironovas knygoje „Liaudies medicina gydo vėžį ir kitas ligas“ teigia, kad ypač sergant vėžiu, padeda raudonųjų burokėlių sultys, „kurių reikia išgerti per parą iki 600 mililitrų ir per 5-6 kartus. Sultis gerti tik išlaikius jas šaldytuve 2-3 valandas, nes išgėrus šviežių burokėlių sulčių organizmas netoleruos jų ateityje“. Pasak autoriaus, burokėlių sultys turi lakių medžiagų su nuodingomis savybėmis, kurios gali sukelti pykinimą, vėmimą, žagsėjimą, bendrą organizmo silpnumą, pulso ir staigų arterininio kraujospūdžio sumažėjimą. Sultis reikia gerti iš ryto, 10 - 15 minučių prieš valgį, truputį pašildytas. Po to galima užkąsti juodos duonos, suvalgyti raugintų kopūstų. Be nurodyto burokėlių sulčių kiekio, A. A. Mironovas rekomenduoja suvalgyti apie 200 g. virtų burokėlių per pietus ir vakarienę, nes jie skirtingai nei kitos daržovės net verdami išsaugo vaistingąsias savybes.

Pomidorai saugo nuo vėžio

Priešvėžinėmis savybėmis pasižymi ir taip visų mėgstami pomidorai. Tokių galių pomidorui suteikia likopenu vadinamas pigmentas, suteikiantis pomidorams ryškiai raudoną spalvą. Jis mažina širdies ir kraujagyslių ligų, kai kurių vėžio rūšių atsiradimo riziką. Likopenas, kaip ir betakarotinas, yra stiprus natūralus antioksidantas - vitamino A pirmtakas, tačiau du kartus veiksmingesnis už betakarotiną. Mokslininkai įrodė, kad jis neutralizuoja žalingą laisvųjų radikalų poveikį organizmui ir gali užkirsti kelią žarnyno, stemplės, skrandžio, plaučių vėžiui. Likopeną organizmas geriausiai pasisavina iš termiškai apdorotų produktų. Todėl drąsiai pomidorus galima naudoti padažams ir sriuboms, nesibaiminant, kad jie praras savo naudingąsias savybes.

Raudonos uogos malšina skausmus ir padeda užmigti

Liaudies medicina sergantiems vėžiu pataria valgyti kuo daugiau raudonos spalvos turinčių vaisių ir uogų. Ypač rekomenduotina valgyti raudonasias vynuoges, kurių odelėse gausu resverantrolio, kovojančio su toksinais ir vėžinėmis ląstelėmis. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į Lietuvoje augančias vyšnias. Prisirpusiose uogose gausu ligos slopinimu pasižyminčių medžiagų. Vyšnios yra puikus antioksidantas. Jos taip pat skatinana žmogaus organizme gamintis melatoninui - harmonui, „atsakingam" už ramų Jūsų poilsį. Jei valgysite vyšnias, galite atsikratyti galvos ir kaulų skausmų. Taip pat yra manoma, kad vyšniose gausu anti-uždegiminių medžiagų, kurios yra veiksmingesnės už kai kuriuos priešuždegiminius vaistus, siūlomus vaistinėse. Manoma, kad suvalgius apie 20 vyšnių per dieną, Jūs labai padėsite savo kūnui.

Saugokitės termiškai neapdorotos mėsos

Teisingai paruošta „raudona“ mėsa (jautiena) taip pat naudinga sveikatai. Joje gausu medžiagų gerinančių kraujo sudėtį. Tačiau nevalgykite termiškai neapdorotos, dar kitaip vadinamos „žalios" mėsos, kuri gali būti pavojinga sveikatai. Gimdos kaklelio vėžio sukėlėją - žmogaus papilomos virusą - tyręs ir Nobelio premija apdovanotas dr. H.zur Hausenas mano, kad kartu su termiškai neapdorota mėsa į žmogaus organzimą gali patekti daugybė virusų sukėlėjų, kurie gali išprovokuoti rimtus susirgimus. 

Raudoni rūbai ir patalpos suteikia energijos

Spalvų terapijos specialistai teigia, kad raudona spalva pakelia hemoglobiną, skatina smegenų veiklą, pagerina kvėpavimą, kraujagyslių veiklą, sumažina apatiją ir depresiją, suteikia daugiau energijos bei sušildo kūną. Todėl rekomenduoja šią spalvą tiems, kurie susidūrė su minėtais negalavimais.


Apie maisto pasirinkimą vėžio gydymo metu pasitarkite su savo gydytoju.

 

Parengta pagal:

A. A. Mironovas „Liaudies medicina gydo vėžį ir kitas ligas. Enciklopedija“
www.choosecherrys.com

 

Skaitykite daugiau:

Raudonas vynas atskleidė mokslininkams paslaptį, kaip gydyti vėžį

Natūralūs vitaminai kovoja prieš vėžį

Padėk sau

Gydytojai pataria

Maisto pasirinkimas

 

Rašyti komentarą


Security code  

Komentara  

#1 ausra 2009-03-25
maciau reportaza per Tv,kai vienas vyras kazkur lotynu amerikoj nesiojo raudonus rubus,kad pasveiktu nuo vezio... tikrai visam pasaulyj rekomenduoja raugona splava
Quote
2024 m. kovo 19 d., Antradienis