0

food vegetables meal kitchen mediumNuo senų laikų liaudies medicinos žinovai vertino svogūnų gydomąsias savybes ir tikėjo, kad jais galima pagydyti daugelį ligų. Tikriausiai jau teko girdėti, kad svogūnų sultimis gydomos žaizdos, nudegimai, akių miežis, ausų uždegimas. Tačiau svogūnas yra naudingas ir tiems kurie serga vėžiu. 

Liaudies medicinos atstovai ragina sergančius onkologinėmis ligomis kiekvieną dieną valgyti svogūnų sriubą ir kitus patiekalus pagardintus svogūnais.

„Siekiant, kad tradicinis gydymas būtų efektyvesnis, reikia kasdien suvalgyti po 1-2 svogūnų sriubos lėkštes per dieną“, - sako A. Mironovas knygoje „Liaudies medicina gydo vėžį ir kitas ligas“. Pasak jo, atsargumo priemonių reikėtų imtis tiems, kurie serga kepenų ir tulžies pūslės vėžiu. Šiems žmonės negalima iš karto suvalgyti daug svogūnų sriubos. Geriau kas valandą valgyti po 10 valgomųjų šaukštų sriubos skysčio. Papildomai knygos autorius rekomenduoja išgerti po vieną puodelį pelyno užpilo per dieną. „Pirmąsias 5-6 dienas tik žiupsnelį pelynų užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 sekundžių, vėliau - ne daugiau 3 sekundžių“, - rašo A. Mironovas.

Kaip paruošti svogūnų sriubą: citrinos dydžio svogūną kartu su rudais lukštais smulkiai supjaustyti. Galima jį pakepinti aliejuje, kol svogūnai taps aukso spalvos, paskui įpilti ½ litro šalto valnens ir virinti tol, kol svogūnai gerai suvirs. Paskui įdėkite jūsų mėgstamų daržovių sultinio, gerai išmaišykite ir nukoškite. Valgyti reikia tik skaidrų sultinį, be svogūnų!

Apie galimybes gydymo tikslais naudoti tam tikrus maisto produktus ar gydomuosius augalus būtinai pasitarkite su savo gydytoju!

 

Naudinga žinoti:

  • Svogūnų nuovire su lukštais yra kalio, kalcio, magnio, geležies, mangano, vario, cinko, chromo, aliuminio, seleno, nikelio, švino, boro. Dažančioji medžiaga stabdo bakterijų vystymąsi.

  • Gamtinės antimikrobinės svogūno savybės yra analogiškos antibiotikų veikimui. Pirminė žodžio „antibiotikas“ reikšmė: „priešnuodis, kurį sukuria gyva ląstelė“. Efektyvios ir bakterijas žudančios medžiagos, esančios svogūnuose bei česnakuose. Jau Senovės Egipte buvo žinoma, kad šios daržovės puikiai padeda nuo įvairių negalavimų.

  • Svogūnai didina imuninį aktyvumą.

  • Ypač naudingi organizmui žali svogūnų laiškai, juose daug vitamino C. Laikomuose svogūnuose vitamino C kiekis yra pastovus. Pavasarį, kai svigūnai ruošiasi dygti, suaktyvėja vitamino C sintezė ir jo net padaugėja, beveik nepakinta mineralinių druskų kiekis.

  • Svogūnų griežinėlius galima tverti prie krūtinės, laikyti 30 min. – lengvina atsikosėjimą ir krūtinės skausmus.

 

Šaltinis: A. A. Mironovas „Liaudies medicina gydo vėžį ir kitas ligas“, 2006

 

Skaitykite daugiau:


Maisto pasirinkimas

Augalai gydo

Padėk sau

Gydytojai pataria

 

Rašyti komentarą


Security code  

2018 m. balandžio 23 d., Pirmadienis