0

Krūties vėžiu sergančios moterys turi vartoti daug vitamino D, kadangi daugelis jų greičiausiai patiria šio vitamino nepakankamumą, o tai lemia kaulų masės mažėjimą ir didesnę lūžių tikimybę.

Tokią išvadą daro Ročesterio universiteto medicinos centro mokslininkai, ištyrę 166 moteris, kurios buvo gydomos nuo krūties vėžio.

Beveik 70 procentų jų turėjo mažai vitamino D, o mažiausiai - su vėlyva šios ligos stadija, praneša sciencedaily.com.

„Vitaminas D yra būtinas kaulų sveikatai, o krūties vėžiu sergančios moterys greičiau netenka kaulų masės dėl hormonų terapijos ir chemoterapijos. Svarbu, kad tokios moterys ir jų gydytojai kartu stengtųsi padidinti vitamino D suvartojimą", sako dr. Luke Peppone iš Ročesterio vėžio centro. Tyrimui lėšų skyrė JAV Nacionalinis vėžio institutas.

Mokslininkai ištyrė moteris ir nustatė, kad vidutinis vitamino D kiekis buvo 27 nanogramai mililitre kraujo, o šio vitamino nepakankamumas nustatytas daugiau kaip dviem trečdaliams tiriamųjų. Šie rodikliai pagerėjo, tiriamosioms duodant daug vitamino D - 50 tūkstančių tarptautinių vienetų ar dar daugiau per savaitę.

susirupinusi moteris maza.jpgJAV medicinos institutas laiko, kad tinkamas vitamino D kiekis yra 32 nanogramai mililitre kraujo. Pasak dr. Luke Peppone, tyrimo rezultatai pernelyg nenustebino, kadangi jau anksčiau nustatyta, kad beveik pusei JAV vyrų ir moterų trūksta vitamino D.

Vitamino D nepakankamumo simptomai yra raumenų skausmas, silpni kaulai, energijos trūkumas ir nuovargis, susilpnėjęs imunitetas, polinkis į depresiją ir nuotakų kaita, miego sutrikimai.

Savigydos pramonės asociacijos informacija www.savigydosasociacija.com

 

Skaitykite daugiau:

Krūties vėžys

  

Rašyti komentarą


Security code  

2024 m. kovo 19 d., Antradienis