1

Įrodyta, kad medaus ir cinamono mišinys padeda gydant žarnyno ir kaulų vėžį, - rašo žurnalas „Sveikas žmogus“. Kokias ligas gydo šis mišinys, skaitykite toliau...

Sveikata, natūrali medicina, tyrimais įrodytas veiksmingumas ir saugumas vartoti. Jeigu jus domina bent vienas šio įvado teiginys, tuomet straipsnis apie medaus ir cinamono galią būtent jums. Dar senovės graikai medumi gydė kone visas ligas. Ajurvedos medicina šimtmečius vartoja medų kaip vieną iš pagrindinių vaistų. Šį nepaprastai veiksmingą vaistą pripažįsta ir šiuolaikiniai mokslininkai.

medus2.jpgMeduje yra:

  • vitamino C (jis ne tik palaiko imuninę sistemą ir didina organizmo atsparumą, bet ir yra būtinas senyvo amžiaus žmonėms, taip pat patiriantiems nervinę įtampą).
  • vitamino E (saugo nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio, skatina žaizdų gijimą, saugo nuo aterosklerozės bei stiprina imunitetą).
  • vitamino K (palaiko normalų kraujo krešėjimą, skatina regeneracijos procesus).
  • B grupės vitaminų (stiprina nervų sistemą, saugo odą, nagus bei plaukus).
  • kalio (palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos funkciją).
  • kalcio (palaiko kaulinio audinio tvirtumą).
  • daugybė aminorūgščių ir dar daug kitų medžiagų.


cinamonas_martin_harvey_corbis.jpgCinamonas daugeliui žinomas tik kaip prieskonis. Turbūt, prisiminę jį, dauguma pagalvoja apie gardžią bandelę ar manų košę su cinamonu.

Tačiau jis turi ir gydomųjų savybių:

  • padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje - patariama į rytinę arbatą įberti pusę arbatinio šaukštelio cinamono (tai buvo pastebėta amerikiečių, jiems tiriant obuolių pyrago su cinamonu poveikį biocheminėms kraujo savybėms).
  • gerina virškinimą (žadina apetitą, mažina pilvo pūtimą, slopina žarnų spazmus, mažina skrandžio rūgštingumą).
  • veikia antimikrobiškai.
  • stabdo vidinius kraujavimus.
  • labai naudingas skausmingų ir gausių menstruacijų metu.
  • reguliuoja kraujo krešumą (tinka trombozės profilaktikai).
  • turi antioksidacinių savybių, kurias suteikia vienas stipriausių antioksidantų - proantocianidinas.


Natūralios medicinos mėgėjams siūlome išbandyti kelis medaus ir cinamono mišinio receptus:

· Svorio metimas. Ryte pusvalandis prieš pusryčius ir vakare prieš miegą siūloma išgerti medaus su puodelyje vandens pavirintu cinamonu. Taip reguliuojamas cukraus kiekis kraujyje, neleidžiama kūne kauptis riebalams, spartinama medžiagų apykaita.

· Nuovargis. Įrodyta, kad žmonės, reguliariai vartojantys medų ir cinamoną lygiomis dalimis, yra daug gyvybingesni ir turi daugiau energijos. Netgi teigiama, jog reguliariai geriama arbata su medumi ir cinamonu pašalina senėjimo požymius.

· Gripas ir peršalimas. Pastebėta, kad šis mišinys naikina gripo virusus. Sergant patariama vieną valgomąjį šaukštą šilto medaus sumaišyti su ketvirčiu šaukšto cinamono ir šį mišinį vartoti tris dienas.

· Vėžys. Įrodyta, kad šis mišinys padeda gydant net žarnyno ir kaulų vėžį. Valgomasis šaukštas medaus sumaišomas su arbatiniu šaukšteliu cinamono. Siūloma vartoti vieną mėnesį tris kartus per dieną.

· Spuogų gydymas. Trys valgomieji šaukštai medaus sumaišoma su šaukšteliu cinamono. Gaunama pasta, kuria prieš miegą patepami paprastieji spuogeliai. Ryte nuplaunama. Pagerėjimas dažniausiai pastebimas jau po kelių savaičių. Gydant kitas odos ligas, pavyzdžiui, egzemą, medus su cinamonu maišomas lygiomis dalimis.

Taip pat literatūroje pateikiama, kad šis mišinys gali būti naudingas gydant nevaisingumą (tiek vyrų, tiek moterų), artritą ir daugelį kitų negalavimų.

www.sveikaszmogus.lt informacija

 

Skaitykite daugiau:


Maitinkitės sveikai

Augalai gydo

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

Komentara  

#1 eligija 2010-03-02
Tikrai padeda-labai
Quote
2024 m. kovo 19 d., Antradienis