8


Alternatyvia medicina jau seniai besidominti Dalia Girdauskaitė mano, kad oficialiosios medicinos gydymo būdai ne visada gali pagelbėti sergančiam žmogui. Tris vaikus auginanti moteris prieš dešimt metų atrado itin ją sudominusią Hopi žvakių terapiją, kurią savo kasdienybėje ji taiko ir šiandien. Dalia sako, kad ši - itin švelni terapija tinka net onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms.

Pirmieji pacientai - artimieji

„Domėtis natūraliais gydymo būdais mane paskatino vyras - gydytojas, - šypsodamasi pasakoja Dalia. - Jis savo pacientams taiko ir alternatyviosios medicinos metodus. Nereikia jokių stebuklų, kad įsitikintume, kokie jie efektyvūs. Pati esu baigusi ir MA-URI masažo kursus". Studijuodama MA-URI Dalia sužinojo ir apie stebuklingą Hopi žvakių terapiją. Šį senovinį gydymo būdą taikė Hopi genties indėnai. Jis buvo vadinamas piltuvėliavimo ritualu. Baigusi specialius kursus moteris suprato, kad šis gydymo būdas iš tiesų yra labai efektyvus. „Pradėjau jį taikyti savo kasdienybėje. Pirmieji mano pacientai buvo artimieji. Degančios Hopi žvakės veiksmingai padėdavo sergantiems mano vaikams. Todėl norinčiųjų išbandyti šią gydymo techniką buvo vis daugiau", - sako šiandien nemažą pacientų būrį turinti vilnietė. Unikalios procedūros paslapčių moteris mokėsi iš Adamo Višniovieckio, kuris Hopi žvakių terapijos išmoko iš pačių Kanados indėnų. Lenkas Kanadoje praleido 30 savo gyvenimo metų, o grįžęs į gimtąją Lenkiją išplatino šį gydymo būdą. „Lenkijoje ši procedūra - ypač populiari. Ji atliekama ir gydymo įstaigose, ir reabilitacijos centruose. Pas mus tai dar naujiena“, - sako Dalia. Šiam gydymo būdui - jau 5000 metų. Procedūrai tinka specialios, iš drobės susuktos pieštuko skersmens dydžio žvakės. „Jos visiškai saugios ir nesukelia alergijos net itin alergiškiems žmonėms, - tikina specialistė. - Žvakėms naudojama medžiaga išmirkoma bičių pikyje ir specialiuose aliejuose." Ši procedūra visiškai neskausminga ir netgi maloni - saugiai įstačius žvakę į ausį dažniausiai juntama maloni šiluma ir girdimas raminantis ugnelės spragsėjimas. Tiesa, ne visi jaučia tą patį. Viena žvakė dega apie 13 minučių. „Procedūros trukmė priklauso nuo to, per kiek laiko iš ausų išvalomas sieros perteklius. Vienų žmonių ausyse sieros yra daugiau, kitų - mažiau. Juk kiekvienas iš mūsų - individualus, - šypsosi Dalia. - Po procedūros žvakių filtruose randame gintaro spalvos sieros lydinių. Sieros perteklius išsivalo net iš giliausių kanalų - iš ten, kur neįmanoma sieros ištraukti jokiais švirkštais. Tiesa, po procedūros ausyse būgnelio apsauginis sieros sluoksnis lieka“.

Padeda įveikti daugelį negalavimų

hopi.jpgNeįprastą procedūrą atliekanti moteris tikina, kad šis gydymo būdas ne tik iš ausų išvalo sieros perteklių, bet ir padeda įveikti daugelį negalavimų. „Kai kurie žmonės procedūros efektyvumą pajunta jau po pirmojo karto. Vis dėlto ją rekomenduoju atlikti bent tris kartus. Tik tada galima pajusti tikrąjį poveikį. Daugumai žmonių po žvakių terapijos pagerėja klausa, paaštrėja uoslė. Kai kurie pacientai džiaugiasi įveikę miego sutrikimus, atsikratę ilgai varginusių galvos skausmų. Ši procedūra ypač tinka dažnai sergantiems ausų, gerklės uždegimu, sinusitu. Apie sveikatos sutrikimus galima spręsti vien iš to, kokia liepsna rusena procedūros metu. Jei ji nelygi, galima spėti, kad žmogų vargina galvos skausmai, svaigimas. Po kelių šios terapijos seansų kraujo spaudimas tampa normalus, pagerėja kraujotaka, limfos apykaita galvoje. Kai kurie žmonės džiaugiasi padidėjusiu darbingumu. Ir tuo visiškai nesistebiu, nes procedūra atkuria energinę organizmo pusiausvyrą. O tai, kad ji netgi maloni, nesunku įsitikinti pamačius, kaip terapijai net neįpusėjus pacientai užmiega“, - su užsidegimu pasakoja Dalia Girdauskaitė. Jauniausia jos pacientė - vos septynių mėnesių mergaitė.

Procedūrą pamėgo dainininkai

Moteris prasitaria šią procedūrą savo namiškiams taikanti reguliariai. „Kai vaikai buvo maži, net susipešdavo, kuriam kurią dieną ją atlikti, - juokiasi ji. - Pajutę, kad puola virusai, tuojau pat griebdavomės šio gydymo būdo. Jei laiku suskubdavome, ligų pavykdavo išvengti. Nors kai kurie šio gydymo būdo specialistai nepataria žvakių statyti esant aukštai temperatūrai, tačiau aš įsitikinau, kad Hopi žvakių terapija puikiai veikia net šiuo atveju. Po procedūros karščiuojantys vaikai atsigaudavo, temperatūra pradėdavo kristi“. D.Girdauskaitė sako, kad šia procedūra dažnai pasilepina dainininkai: „Po žvakių terapijos jie ne tik jaučiasi sveikesni, bet ir pagerėja garso kokybė“. Kai kuriems ima valytis sinusai.

Moteris pasakoja, kad daugiausiai norinčiųjų atlikti šią procedūrą - rudenį ir žiemą, kai žmonės serga peršalimo ligomis. Užgulus nosiai efektas jaučiamas net po vienos procedūros - iškart lengviau kvėpuoti. 30 minučių žvakių terapija prilygsta kokybiškam kelių valandų miegui. D. Girdauskaitė įsitikinusi, kad Hopi žvakių terapija negali pakenkti net onkologinėmis ligomis sergantiems ligoniams: „Juk tai švelni, neagresyvi terapija. Po jos išsivalo visas organizmas. O tai - kiekvienam į naudą. Po procedūros ypatingų reikalavimų nėra - tik keli: nesimaudyti, neplauti galvos, nesušalti. O kadangi procedūra veikia 48 valandas, ją rekomenduojama atlikti ne dažniau kaip kas antrą dieną. D. Girdauskaitė sako, kad kai kurie pacientai įsigudrina šią procedūrą atlikti patys. Tačiau specialistė nerekomenduoja to daryti. „Pirmiausia, reikia žinoti, kaip ir ką tiksliai daryti. Be to, procedūros metu reikia visiškai atsipalaiduoti, o jei imsi rūpintis, kad vaško į ausis nepribėgtų ar plaukai neužsiliepsnotų, procedūra nebus tokia efektyvi. Taip pat stipriai galima sau pakenkti įsigijus nekokybiškų žvakių, be kokybės sertifikato. Savo sveikata geriau nerizikuoti“, - įspėja D. Girdauskaitė.

 

Žurnalo "Netradicinė medicina" informacija

 

Skaitykite daugiau:


Terapijos

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

Komentara  

#8 Ema 2013-02-28
http://www.safora.lt/nuo_persalimo/kiti/zvakes_ausims_is_biciu_vasko_2_vnt/p,211
Quote
#7 Jolita 2012-12-27
Sveiki.Darau biciu vasko zvakiu proceduras Marijampoleje,Vilkaviskyje,Kaune.Esu baigusi Jungtines Karalystes Carltono Instituta.Jei domina prasau rasykite i emaila: Su pagarba, Jolita
Quote
#6 Liudmila 2012-08-03
kaip surasti si klinika? kur dirba p.Dalia?
Quote
#5 Liudmila 2012-08-03
sveiki,irgi noriu paklausti,kur galima atlikti sia terapija,nera jokiu gydytojos kontaktu?
Quote
#4 vida 2012-05-06
zvakes perku is kinieciu jos man geriau patinka . vida.2012.06.06.
Quote
#3 Daiva 2012-04-18
Laba diena, kur galima atilikti žvakių terapiją? Nėra Dalios Girdauskaitės jokių kontaktų.
Quote
#2 viktoras 2010-11-09
kur isigiti Hopi žvakių Vilniuje
Quote
#1 rima 2009-12-11
Sveiki,sudominot,bet kur isigyti sertifikuotu zvakiu?
Quote
2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis