0

reiki2.jpgReiki – žinomas ir populiarus gydymo metodas visame pasaulyje. Daugelyje šalių tai yra vienintelis „nemoksliškas“ metodas, kurį leista naudoti gydymo įstaigose. Medicinos darbuotojams netgi rekomenduojama naudoti Reiki, kad galėtų efektyviau padėti ligoniams ir sau.

Reiki terapija pastaraisiais metais tapo ypač populiari besigydančių vėžį žmonių tarpe. Pasak Reiki žinovų, ši terapija gali sustiprinti vaistų poveikį, padeda greičiau atsigauti po operacijų ir rekomenduojama tiems, kuriems stipriai pasireiškia nemalonūs pojūčiai vėžio gydymo metu. Šią terapiją aktyviai taiko ir kitoms gydymo įstaigoms rekomenduoja ir Vašingtono (JAV) vėžio institutas (Washington Cancer Institute).

Teisingai atliekami reiki seansai sustiprina vidaus organus, harmonizuoja ir pagerina jų funkcijas. Ypač efektyviai padeda atsikratyti vėžio gydymo sukeltų skausmų, negalavimų, depresijos, streso. Paprastai po reiki seansų žmogus jaučiasi daug žvalesnis, padidėja darbingumas, atsparumas ligoms. Vėliau organizmas pats pradeda valytis nuo susikaupusių šlakų ir toksinų. Reiki sustiprina organizmą, pagerėja organizmo savireguliacija, prasideda gijimo procesas; sustiprėja imunitetas. Tuo tarpu reiki poveikis yra vos juntamas, švelnus ir apima ne tik fizinę dalį, bet ir dvasinę - mintys tampa aiškesnės ir skaidresnės, žmogus ima labiau savimi pasitikėti, todėl gali geriau save realizuoti. Reiki energijos poveikis visada yra teigiamas, jos negalima panaudoti piktiems kėslams arba norint pakenkti. Reiki visada veikia tiek, kiek reikia, ir ten, kur reikia.

Reiki padeda visada, net ir tuo atveju, jei akivaizdžių rezultatų nesimato. Tačiau tai nėra vaistas nuo visų ligų ir naudojamas daugiau kaip pagalbinė, papildoma priemonė šalia įprastų medicinos terapijų. Reiki metodas yra puikiai suderinamas su bet kokiu gydymu ir kai kuriose šalyse yra oficialiai taikomas slaugos klinikose ir reabilitacijos centruose.

Reiki terapija gali būti derinama praktiškai su visais gydymo metodais.

Kaip veikia REIKI?

Reiki gydymas remiasi visų vidinių organizmo gydomųjų išteklių lygių aktyvavimu ir nenumato jokio įsikišimo iš išorės. Reiki terapija atkuria visų žmogaus sistemų pusiausvyrą ir viso organizmo vidinę harmoniją, išgydo fizinį kūną, emocijas, protą ir dvasią, sugrąžina ramybės, saugumo ir klestėjimo jausmą.

Pasak Reiki meistrų, ši terapija- tai puikus gydymo rankomis, su Dieviškosios Jėgos palaikymu, būdas. Ta pačia Jėga senovėje gydė šventieji. Šiam metodui daug tūkstantmečių, ir jis atgimsta dabar, kai žmonijai kaip niekada reikalinga pagalba iš aukščiau. Šis metodas saugus ir labai efektyvus. Šis metodas veikia visus lygmenis - gydo kūną ir sielą, sąmonę ir netgi žmogaus dvasią. Leidžia kiekvienam dirbti ir su sunkiomis ligomis, ir su energetiniais pakitimais, ir su psichikos pakenkimais. Nereikalauja sudėtingo mokymosi, išmokti jo gali visi, jo tiesiog neįmanoma „sugadinti“. Reiki seanso metu pats gydantysis tampa Dieviškosios Jėgos kanalu ir yra liudininkas stebuklų, vykstančių tiesiog jo akyse. Tai puiki priemonė darbui su savimi, nes kiekvienas duodantis - gauna ir, padėdamas kitiems, padeda sau. Puikiai dera su visais kitais metodais, kuriuose gydantysis vadovaujasi gerais ketinimais ir tyra širdimi.

Galite pasižiūrėti, kaip atliekama Reiki terapija:  

 reiki1.jpg

Rankų pozicija REIKI savigydai:
http://www.youtube.com/watch?v=W5HeyMeC468

REIKI rankų pozicijos padedant kitiems:
http://www.youtube.com/watch?v=Xw9EleHuXsI&feature=related


Delnais liečiami svarbiausi centrai

Delnais susijungę su kito žmogaus energiniu lauku, reiki meistrai ir praktikuotojai gali perduoti tą pačią energijos tėkmę, taip padėdami išjudinti ar dar labiau pagyvinti tai, nuo ko priklauso mūsų sveikatos būklė, žvalumas, nuotaika, darbingumas, sugebėjimas atsipalaiduoti, pailsėti... Taip galime bet kada padėti sau ir savo artimiesiems bei visiems, kuriems to reikia. Jokių šalutinių poveikių, jokių išlaidų. Nereikia ypatingo išsilavinimo ar talento.

Mūsų gyvybinė energija pačiais įvairiausiais pavidalais teka ir cirkuliuoja po visą kūną. Manoma, kad yra tam tikri šios energijos tėkmės kanalai, kurie tradiciškai vadinami meridianais. Juose išsidėstę daugybė biologiškai aktyvių taškų, pavyzdžiui, naudojamų ir akupunktūroje.

Be to, žmogaus organizmo energinėje dalyje yra septyni pagrindiniai centrai:

I sritis uodegikaulis čia yra inkstai ir antinksčiai. Šioje srityje slypi visi išgyvenimai, pinigai, turtas, saugumas, pasitikėjimas. Kuo stipresnė pirmasis centras, tuo geriau sekasi ir materialūs dalykai.

II sritis trys pirštai žemiau bambos (lytiniai organai, šlapimo pūslė ir prostata) - tai seksualinė, o kartu ir kūrybinė energija. Ji padeda pajusti gyvenimo džiaugsmą, atsiranda poreikis kurti šeimą, sugebėjimas duoti ir kurti.

III sritis trys pirštai žemiau skrandžio (blužnis, kepenys, tulžis ir kasa). Tai valios, jėgos sritis. Ji susijusi su karjera, jėga, savitvarda, sugebėjimu kitus priimti tokius, kokie jie yra, santykiais su kitais. Kai ji stipri, žmogui sekasi darbai.

IV sritis širdies lygyje, ties krūtinkauliu (užkrūčio liauka ir fizinė širdis) - tai besąlyginė meilė, altruizmas, užuojauta, geranoriškumas.

V sritis gerklės centre (skydliaukė ir balso stygos) - tai sugebėjimas bendrauti, kūrybiškumas, saviraiška, galimybė realizuoti save.

VI sritis yra tarp antakių (hipofizis) - tai intuicija, suvokimas, aiškiaregystė.

VII sritis viršugalvis (kankorėžinė liauka) - tai „Aš" suvokimas, ryšys su kosmosu, visata, su dvasia ir Dievu).


Visos sritys ne tik jungiasi su fiziniu žmogaus kūnu, bet ir siejasi su emocine ir psichine dalimis. Jei šios sritys funkcionuoja normaliai, tai pasiekia visus organus ir visas ląsteles. Jei darbas dėl kokių nors priežasčių sutrinka, tai susilpnina ir žmogaus funkcijas, žmogus suserga.

Reiki filosofija grindžiama pasitikėjimu ir teigiamais jausmais. Reiki meitrai teigia, kad daugelio ligų priežastis - jausmai ir mintys. Negatyvūs pojūčiai ir nusiteikimai atitinkamai daro įtaką visam mūsų energetiniam laukui. Kitaip sakant negatyvi energija kaupiasi ir sudaro kamščius. Staigiai prasiveržusi ji gali pasireikšti emociniais sutrikimais, pykčiu, destruktyviais veiksmais: persivalgymu, žalingais įpročiais ir panašiai. Rytuose yra seniai žinomas ryšys tarp tam tikrų organų ir emocijų. Pavyzdžiui, - inkstai kenčia nuo įtampos, širdis - nuo per didelio jausmingumo, kepenys - nuo neigiamų jausmų, plaučiai - nuo nepasitikėjimo, skrandžio ir žarnyno problemos - dėl pykčio arba džiaugsmo trūkumo. Pesimistinės nuotaikos, perspektyvų nematymas išderina virškinimo ir įsisavinimo procesą. Harmonijos trūkumas sukelia įvairius negalavimus. Tuo tarpu Reiki padeda atstatyti natūralią organizmo pusiausvyrą, medžiagų apykaitą, savireguliaciją pačiu paprasčiausiu būdu, - tarsi upė pripildo organizmą ištirpdydama visus nešvarumus.

Būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju prieš imdamiesi bet kokio kito gydymo ar terapijos, jei Jums jos kaip papildomo gydymo metodo neskyrė gydytojas!

 

© Įveikliga.lt

 

Skaitykite daugiau:

Kinų tradicinės medicinos pratimai sergantiems vėžiu

Natūralios terapijos

Padėk sau

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

2024 m. kovo 29 d., Penktadienis